אנשים רקדו וימשיכו לרקוד כדי לחשוף את האישיות שלהם, כדי להשחיז כישורים פיזיים וחברתיים, כדי להיות רגועים יותר וכדי לבטא את הרגשות שלהם בתנועה. הטנגו הארגנטינאי נועד בדיוק לכך – ריקוד הבנוי על רגשות. רגשות הם הסלע, עליו בנוי הריקוד הזה וכל האלתור שבו.
טנגו ארגנטינאי — הוא הריקוד האמיתי. למרות שטנגו הארגנטיני הוא ריקוד מסובך לביצוע, מספר האוהדים שלו גדל משנה לשנה.
ההיסטוריה של הטנגו ארגנטינאי
בתחילה, רקדו טנגו ארגנטינאי לצלילי המוזיקה של תופים וזה נראה ריקוד פרימיטיווי למדי. עם הזמן, הטנגו הפך לריקוד יותר מורכב, מעניין ומלא. הוא הפך לריקוד, שהוא כיוון נפרד, מיוחד, של מוסיקה ומחול.
יש גרסה שאומרת שבמאה ה XIX בבואנוס איירס, באחד מפונדקי הנמל, הופיע הטנגו — כריקוד של שני גברים וכך זה קרה — לבית המרזח, שבו פרץ ריב אלים בין בריונים, הופיעה פתאום המשטרה. הבריונים לא נבהלו – אחזו אחד בשני ופשוט התחילו לרקוד יחד לצלילי המוזיקה.
ברגע שהטנגו הפך פופולרי יותר ויותר בחוגים חילוניים, הוא איבד את זהותו המקורית והלך והשתפר באופן משמעותי, מה שהפך את הריקוד להרבה יותר קל.
למרות שהטנגו הארגנטינאי הוא הטנגו האמיתי והמקורי, הריקוד,הפך להורה של כל אתרי הריקוד – כך נוצרו בשנים שלאחר מכן הטנגו הפיני, טנגו אולם הנשפים וטנגוL.A. .
טנגו ארגנטינאי רוקדים לא רק בארגנטינה אלא גם במדינות רבות אחרות בדרום אמריקה. בריקוד הזה, התמזגו כיוונים שונים וסגנונות לטיניים פופולריים, מקצבי ריקוד אמריקאים ואירופאיים ואפילו באפריקה נוצרו וריאציות שונות.
טנגו ארגנטינאי בישראל
כאמור, הפופולריות של הטנגו הארגנטינאי בעולם, שנרכשה לפני זמן רב, לא רק נשמרת, אלא אף הולכת וגדלה.
בבתי ספר למחול בערים שונות בישראל, כמו תל אביב, ירושלים, חיפה וערים אחרות. מלמדים טנגו ארגנטינאי-Milongaas.
בית הספר למחול » Let’s Dance! » אשר נמצא במתנ»ס החדש בנווה זאב שבבאר שבע יפתח את שעריו בחודש נובמבר 2014. אנו מזמינים את כולכם לבוא ללמוד אצלנו טנגו ארגנטינאי אמיתי.
קשר של טנגו הארגנטיני לחיים המודרניים
בחיי היום יום, לעתים קרובות מה שחשוב זו הדיסקרטיות — השמירה על המרחק והפרטיות שלך ומניעת רגשות מיותרים. לעומת זאת, בריקוד ובמיוחד בטנגו, נראה בכל רקדן את המרכיב הרגשי באישיותו. כל רקדן בדרכו שלו ,אפילו כשכולם עושים את אותה התנועה. בולטת הרכות והקלות בה הרקדנים נעים . נדמה אולי כי המהות טמונה אך ורק בתנועות שלמדו הרקדנים בצורה מושלמת ומושחזת, אבל בריקוד יש הרבה מעבר לכך.
ריקוד טנגו ארגנטיני במסיבות- אנשים מכל הגילים וברמות שונות של מיומנות ריקוד יכולים להנות מהריקוד – הכרת התנועות הבסיסיות מספיקה כדי למלא את הטנגו הארגנטינאי בתוכן. כל מה שעוד צריך זה להוסיף את התשוקה, את ההבנה ואת חוש ההומור.
טנגו כשיחה שקטה בין בני זוג — גבר ואישה, ממחיש את הקשר המסורתי, הראוי, בין שני אנשים — קשר בו כול אחד ממלא את תפקידו, בו ההבנה והתחושה של שני השותפים, יוצרת את הקשר. לא פלא הוא, שאומרים שטנגו מתקן את התודעה ההדדית בין האשה לגבר. מצד אחד השותף-גבר: מוביל גם בנימוס וגם בכוח, גבר שמסוגל לשלוט במצב מבלי לגלוש לגסות רוח. מצד שני השותף-אשה: חושנית, עדינה מבינה, אבל באותו הזמן בעלת כוח נפשי רב.
המשקל המוסיקלי של הטנגו הארגנטינאי
המשקל המוסיקלי של הטנגו הוא שני רבעים (2/4) או ארבעה רבעים (4/4), בקצב של 30-32 מחזורים לדקה. הריקוד בנוי על שני צעדים איטיים ומעבר מהיר לשני צעדים מהירים. מוסיקה איטית וקצבית מגדירה את סגנון הכוריאוגרפיה והריקוד.
- וידאו: טנגו ארגנטינאי
מגניב!!!
מי איזה גיל לומדים טנגו ארגנטינאי?